Home » Kunstacademie Utrecht

Kunstacademie Utrecht

In 2013 bezocht ik voor het eerst de kunstacademie in Utrecht. Er was een prettige sfeer. Ik wist dat de kunstenaar Joost van Santen er les gaf. Via het Atelier-WG te Amsterdam heb ik met Joost regelmatig aan groeps-exposities mee gedaan.

Bezoek kunstacademie in Utrecht

Doel van mijn bezoek:

Mijn doel om de school te bezoeken was om kennis te maken met het werk van afgestudeerden en om te kijken van wie er mogelijk enthousiast kon worden van een samenwerkingsverband met een andere discipline in de kunst.

De sfeer:

De sfeer van deze kunstacademie deed me erg vriendelijk aan. De school is gemakkelijk te bereiken met bussen en ik heb er meerdere mensen gesproken die me een boeiend verhaal hebben verteld. Natuurlijk heb ik niet overal foto's van gemaakt en achteraf dacht ik dan soms: Jammer dat ik er niet even een foto van heb gemaakt. Iets dat me vooral opviel is de grote hoeveelheid individuen die allen een uitzonderlijk verhaal met zich mee konden dragen. Bij een diploma-uitreiking van de vakgroep GRAFISCH kon ik toevallig aanwezig zijn en heb ik in ieder geval de meeste gediplomeerden kunnen fotograferen. Dit ook om een indruk te geven van het aantal van slechts 1 vakgroep die allen in de depedanche exposeerden. Het was in een klein zaaltje ergens op de bovenverdieping. Ik vond het handig om een kleine uitleg bij iedere eindexamenkandidaat te kunnen krijgen en dit gebeurde ook op gevarieerde wijze. Niet slechts 1 iemand was telkens aan het woord, nee het werd afgewisseld en het werd voorafgegaan met een lied dat er door een drietal studenten gezongen werd. Omdat ik zelf vaak van combinatievormen houd, deed mij dit plezierig aan. Een paar van de gesprekken die ik voerde wil ik nader toelichten. Ik bezocht er het hoofdgebouw en een depedanche die er op loopafstand vandaan was.

Hans de Groot

Diploma-uitreiking Grafische Vormgeving

Tentoonstelling