Home » Internationaal

Internationaal

Kunstscholen ontvangen vaak studenten over de hele wereld. Het kan zonder meer gesteld worden dat studenten aan kunstscholen zich vaak bezig zullen houden met de situatie in de wereld en de verschillende veranderingen die zich hier in voor kunnen doen. Zo denk ik van 2013 even terug aan 2 studentes die Europese bankdirecteuren of andere hoge ambtenaren gingen volgen op een soort van retraite-vakantie in Scandinavie of aan een student die me stickers gaf van 1+1 gratis en haar zondermeer erg druk maakte om de valse leuzen die men in de reclame wereld wist te maken.

Verder denk ik terug aan een student in Utrecht die een aannemelijke vakantie naar Azie wist te doen suggeren door een filmpje in Nederland op te nemen. Ik moest denken aan een student uit Den Bosch haarzelf als koopwaar naakt in een winkelwagentje van de supermarkt portretteerde en een sudent uit Rotterdam die van afvalmateriaal een stoommachine had kunnen fabriceren.

Ik denk nog regelmatig aan haar terug en ik moest even later nog denken aan een clipje dat mijn 2 kinderen Nando en Babette (toen 11 en 14 jaar) nog hadden gemaakt over een verwant onderwerp over het belachelijke van reclames.

Voorts hier een link over een recente openbaring van de beweging van het geld

en een toevallig internationale tentoonstelling in de stad Utrecht, waar ik onder de indruk was van bijvoorbeeld de beelden van de enorme cocacola fabriek en van een levensecht beeld in Hoog Catarijne.