Home » Den Haag kunstschool » Conservatorium in Den Haag

Conservatorium in Den Haag

 

 

De boom in de wijk

Er is moeilijk te verbeelden om te zeggen wat muziek met me doet. Ik vertel hier over een boom bij mij in de wijk en koppel het met het meest hartverwarmende muziekstuk dat ik het afgelopen jaar heb mogen horen. Wat gebeurd er met je wanneer zoiets je overkomt?

Je wordt overweldigd en ziet zoveel herkenning in alle klanken die je hoort. Het is geen fantastische opname en opgenomen met een heel goedkope mobiele telefoon. Toch hoop ik je over te kunnen brengen van mij overkwam en dat ik er nog steeds even geroerd door kan raken wanneer ik deze muziek hoor. Het was tijdens het final Bachelor exam van een hele mooie Spaanse fluitiste met de naam Antonia Molina Ruiz met de eveneens heel ontroerende Spaanse zangeres die haar begeleidde en die mij zeer, maar dan ook echt zeer wist te roeren. Als er maar een klein beetje van over zal kunnen komen van wat mijn ervaring is geweest zal het mij al meer dan tevreden kunnen stellen en ik hoop natuurlijk een ieder die het zal horen.

Ik hoop maar dat de muziekanten het mij willen vergeven dat ik deze opname heb willen gebruiken voor een verhaal over een boom in de wijk waar ik woon. Een mooi is nooit alleen maar een boom voor mij.

.