Home » Kunstacademie Rotterdam » Kunstacademie Rotterdam 2019

Kunstacademie Rotterdam 2019

Welkom op deze kleine regeistratie van wat eindexamenwerk in Rotterdam 2019

 

KUNST IS ONDERZOEK NAAR DIEPERE LAGEN IN ONZE SAMENLEVING.

EN EEN VORM VAN UITDRUKKEN MET VERSCHILLENDE VORMEN VAN COMMUNICATIE

Welcome to this small registration of some final exam work in Rotterdam 2019


ART IS RESEARCH INTO DEEPER LAYERS IN OUR SOCIETY.

AND A FORM OF EXPRESSIONS WITH DIFFERENT FORMS OF COMMUNICATION

 

Emiel Gilijamse

Insecten ambachtslieden

Bos als fabriek van de toekomst.
Welkom bij de reseaurch en ontwikkelingsafdeling van de toekomstige fabriek. In deze mobiele werkomgeving vinden experimenten en observaties plaats in de zoektocht naar een alternatief in productie. In Insects Craftsmen wordt een visie gepresenteerd waarin de vaardigheden van insecten worden gebruikt in productieprocessen. Vermogen van insecten die zich vaak manifesteren in de vorm van natuurlijke plagen. Plagen  die de mens bedreigen en die zich vaak manifesteren in de vorm van natuurlijke plagen, die de menselijke manier van leven bedreigen. Bijvoorbeeld kleine beestjes die bomen over de hele wereld eten en doden of zespotige gravers van vernietigende gewassen binnen slechts enkele dagen.
In Insects Craftsmen wordt een visie gepresenteerd waarin de vaardigheden van insecten worden gebruikt bij de productie. Kunnen deze insecten onze toekomstige medewerkers worden, hun gespecialiseerde vaardigheden inzetten zonder hun rol in het ecosysteem te beperken?Werk samen om zowel mensen als insecten in hun behoeften te voorzien en transformeer het concept van de toekomstige fabriek als het bos zelf.

Het project beoogt toekomstige toepassingen in de industrie om een methodologie te ontwerpen en te gebruiken waarbij een symbiose tussen mens en insect tot stand wordt gebracht en wordt gehandhaafd.

De toekomst is niet in de lucht. Het kruipt onder onze voeten.
Het lopende onderzoek bestaat uit het werken met levende insecten. Alle experimenten worden gedaan volgens een ethische code om hun natuurlijke levenscyclus en habitat te respecteren.
Lees en onderteken de onderstaande ethische code voordat u de installatie betreedt.

Emiel Gilijamse

Gesproken met Maura Verkeij

 • Maura Verkeij

Het was een bijzonder project dat ze heeft gedaan met vele ramen als identiteit van mensen. Toen ik weer in mijn huis kwam, wilde ik ook mijn eigen ramen eens fotograferen. Deze heb ik hier achter geplaatst.           zie: www.mauraverkleij.nl 

   

  Spoken with Maura Verkeij

  Maura Verkeij
  It was a special project that she did with many windows as the identity of people. When I came back to my house, I also wanted to photograph my own windows. I placed this behind this.

   

  Voor het eerst daalde ik dit jaar even af naar beneden in het gebouw en trof daar tal van bijzonder muurschilderijen. Ik heb hieronder iets er van vast willen leggen. ( af en toe een beetje willen bewerken.)

  This year, for the first time, I descended down the stairs and found numerous special wall paintings. I wanted to record something of it below. (here I show you some of this drawings )

  FOTO´S VAN MIJN EIGEN RAMEN DIE IK WILDE TONEN

  (NAAR AANLEIDING VAN DE TENTOONSTELLING VAN MAURA VERKLEIJ - ZIE: WWW.MAURAVERKLEIJ.NL )

  EN DIT  NAAR AANLEIDING VAN MIJN CONTACT MET GERSON, EEN MAN MET HEEL VEEL GEVOEL VOOR MUZIEK. IK MOEST AAN HEM DENKEN TOEN IK WEER TERUG NAAR HET CENTRAAL STATION GING EN TOEN IK IN DIE TIJD WEER ZELF OP STRAAT WILDE OPTREDEN

  AND THIS  IN RESULT OF MY CONTACT WITH GERSON, A MAN WITH A LOT OF SENSE FOR MUSIC. I HAD TO THINK ABOUT HIM WHEN I WENT BACK TO THE CENTRAL STATION AND WHEN I WANTED TO STREET AGAIN IN THAT TIME